Vagroen - Groningen

Wednesday 16 July 2014 •

Customer story image
Na reeds een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben met het inhuren van een Hyundai laadschop heeft men besloten bij de Vagroen om zelf te investeren in een Hyundai laadschop voor op de locatie Gaarkeuken. En ze hebben met de nieuwe HL757-9A gelijk de primeur voor de Nederlandse markt. Vagroen is een 100% deelneming van Grontmij. De onderneming richt zich op een duurzame verwerking en inzet van groenafval, biomassa en organische reststromen. Vagroen is gevestigd in Groningen en heeft daarnaast eigen groen-composteerlocaties en ontvangstlocaties. Bovendien hebben ze door het hele land zogenaamde biomassarotondes. Hiervoor gebruiken ze veelal locaties van partners. Zoals gezegd door de goede ervaringen met een ingehuurde Hyundai 757-9 bij de firma HRM heeft men besloten een Hyundai HL 757-9A bij Van der Spek Vianen BV aan te schaffen, temeer omdat dit economisch beter verantwoord is. Zelf investeren is meestal goedkoper dan het gehele jaar iemand extern inhuren. Daarbij komt ook nog dat de Hyundai beschikt over een zeer zuinige en schone motor. Hij voldoet aan de nieuwste Tier IV interim emissie eisen, dus was het ook milieutechnisch een verantwoorde keuze. De nieuwe HL 757-9A is dus uitgerust met een 6 cilinder Cummins QSB 6.7 turbo intercooler diesel met 149 kW bij 2200 omw./min en een inhoud van 6700 CC. Deze motor voldoet dus aan de Stage3B / TIER IVinterin emmisie eisen en het uitlaatsysteem is voorzien van DPF roetfilter en DOC katalysator. Middels een drie standenschakelaar voor het instellen van het motorvermogen te weten: Power mode (maximaal vermogen), S-tandaard mode (algemeen gebruik) en E-cono mode (licht werk brandstofbesparing) kan men per verwerkte ton erg zuinig en schoon werken, weinig brandstofverbruik is goed voor de expoitatiekosten maar zeker ook voor het milieu. Daarbij komt ook nog dat er een vijfde versnelling en een lock-up op de machine zit welke eveneens bijdragen aan een brandstofbesparing. Verder is de machine uitgerust met een snelwisselsysteem waarmee snel en efficient gewisselde kan worden tussen ;hoogkiepbak, palletvorken en een schuifbord. Wij wensen de Vagroen veel succes toe met hun eerste Hyundai laadschop in de compostering !

Related Articles

Customer story image

Buys Leerdam

17/06/2015 12:19:51

Buijs Leerdam en Van der Spek Vianen zijn opnieuw geslaagd

Read more

Customer story image

Volker Stevin - KWS

25/02/2015 9:31:27

190 ton Hyundai rupsgraafmachines

Read more

Compact radius excavators with two-piece boom and dozer blade for stabilisation (for enhanced stance) are in demand for trenching, ground engineering and demolition work.

Hyundai Construction Equipment supplies wheeled and tracked excavators of 14 to 30 tonnes with optional two-piece boom

9/05/2017 2:00:00

The best-selling equipment options include two-piece booms for tracked excavators. Since this boom option enables the excavator to work with a bigger reach, while maintaining the possibilities of a reduced front swing, this option is requested by construction companies working in road construction, utilities and urban environments.

Read more

New Horizons Spring 2016

New Horizons 64 - Spring 2016

10/04/2016 2:00:00

New Horizons - Spring 2016. New Horizons is a quarterly magazine issued by Hyundai Heavy Industries with comprehensive company news, investment information, interviews with HHI executives and news of recent technological developments.

Read more

Subscribe to news

Enter your information or subscribe with Facebook and receive news, product updates and offers directly in your inbox.


*

*

*

I would like to receive updates about: