Grondverzet en kraanverhuur Kor De Boer

Tuesday 08 April 2014 •

Customer story image
Kor de Boer Grondverzet & Kraanverhuur is gevestigd in het Friese Garijp en timmert al ruim 25 jaar aan de weg. Het bedrijf is uitgegroeid tot een onderneming die alles aanpakt op het gebied van grond-, weg-, en waterbouw. Verder zet het bedrijf zich o.a. in bij het realiseren van wegen, aquaducten, uitbreidingsplannen, riolering, sloten, vijvers, manegebakken, geluidswallen, sloopwerkzaamheden en bij het uitgraven bij nieuwbouw van bedrijfsgebouwen. De samenwerking met Van der Spek Vianen is reeds een paar jaar een feit; de eerste mobiele Hyundai R140W-9 draait alweer 3 jaar naar voller tevredenheid. “De Hyundai is een zeer stille, snelle en fijne machine en daarbij ook nog eens erg zuinig”, aldus Kor de Boer. Dat laatste is steeds meer een issue, men let steeds meer op brandstofverbruik. De nieuwe -9A serie van Hyundai is nog zuiniger en dat is ervaren middels een zeer succesvolle demo. De geleverde Hyundai R140-9A is de eerste van deze serie in Nederland en is uitgevoerd met vele extra’s te weten: een Engcon draaikantelstuk, alle hydraulische functies, GPS-systeem, twee camera’s, brede enkelluchtbanden, voorbereiding voor overdruk en voorbereiding voor vacuüm, extra werkverlichting op cabine in LED uitgevoerd. De Hyundai R140-9A heeft een 6-cilinder Cummins QSB 6.7 Turbo Intercooler diesel. Deze motor voldoet aan de Stage3B / TIER IVi uitlaatgaseisen en het uitlaatsysteem is voorzien van DOC katalysator. De machine heeft drie werkmodussen: in de S-modus en P-modus draait de motor respectievelijk 1400 en 1500 toeren en verbruikt dan reeds weinig brandstof. Maar in de E-modus draait de motor slechts 1300 toeren en nog blijft de machine supersnel qua draaien, zeer brandstofbesparend! Het geavanceerde en gepatenteerde hydrauliek systeem zorgt ervoor dat de machine een perfecte bediening heeft, zoals eerder reeds geroemd door de machinist van Kor de Boer. Ook brandstof besparend werkt het regeneratiesysteem tevens in combinatie met het geavanceerde CAPO-systeem dat het motor- en pompvermogen optimaal op elkaar afstemt. Kortom, er is alles aan gedaan om van deze machine een zeer zuinig, stil, sterk en snel luxe werkpaard te maken. Tot volle tevredenheid van De Boer. Direct aan het werk: de R140W-9A is afgeleverd op het project de DrachtstervaartDe Drachtstervaart komt terug in het centrum van Drachten. Vanaf het najaar van 2012 tot begin 2016 wordt gewerkt aan deze omvangrijke klus langs het Moleneind. De eerste twee jaar tot halverwege 2014 vooral tussen Noorderhogeweg en JM Houwenstraat en vanaf halverwege 2014 tot begin 2016 tussen JM Houwenstraat en het carillon middenin het centrum van Drachten. Het aanleggen van de vaart wordt gecombineerd met het vervangen van de riolering langs het hele traject

Related Articles

1.	The Hyundai R1200-9 on a major demolition site in Luxembourg. The 567 kW giant breaks reinforced concrete foundations with a 7-tonne hydraulic breaker, helping to make room for a business quarter.

First Hyundai 120-Tonne Excavator put to work on a Major Demolition Project in Europe

8/08/2017 2:00:00

Démolition et terrassement XL Sàrl from Nidderkuer, Luxembourg, has been using the largest capacity Hyundai excavator, the R1200-9, which has an operating weight of 120 tonnes, on a major demolition site in the financial heart of Luxembourg City since March 2017. This is a first for a Hyundai machine of this size to be sold in Europe. 

Read more

New Horizons Spring 2016

New Horizons 64 - Spring 2016

10/04/2016 2:00:00

New Horizons - Spring 2016. New Horizons is a quarterly magazine issued by Hyundai Heavy Industries with comprehensive company news, investment information, interviews with HHI executives and news of recent technological developments.

Read more

Subscribe to news

Enter your information or subscribe with Facebook and receive news, product updates and offers directly in your inbox.


*

*

*

I would like to receive updates about: