De Paauw Recycling Enschede

Wednesday 13 January 2016 •

Customer story image
Onlangs is er door Van der Spek Vianen B.V wederin een nieuwe Hyundai geleverd bij de Paauw Recycling in Enschede (RODEPA), ditmaal een Hyundai R60CR-9A. Eerder werden ook al twee nieuwe Hyundai R140W-9’s en een Hyundai R35Z-9 geleverd aan De Paauw Deze twee Hyundai R140W-9’s en de R35Z-9 werden na uitgebreid overleg tussen De Paauw en Van der Spek opgebouwd om zonder problemen ingezet te gaan worden op de recyclinglocaties van De Paauw in Enschede. De goede ervaringen met de machines en Van der Spek maakte de keuze voor wederom een Hyundai van Van der Spek een eenvoudige. De Hyundai R60CR-9 is voorzien van Yanmar 4TNV98-motor. Deze biedt een maximaal vermogen van 57 pk bij een nominaal toerental van 2.400 omw/min. Met andere woorden: de R60CR-9 beschikt over het hoogste vermogen in zijn klasse. De excentrische zwenkfunctie van de giek bij de R60CR-9 is ontworpen om efficiënt te werken in drukke woonwijken en stedelijke gebieden. De giek kan 70° naar links en 50° naar rechts zwenken. Het verhoogde zwenkkoppel biedt betere besturingsmogelijkheden wanneer er onder een hoek gewerkt moet worden. Met de gemonteerde sorteergrijper kan de machine zeer snel en efficiënt sorteer- en laadwerk uitvoeren. De Paauw Recycling is in 1956 opgericht door de heer De Paauw sr. In de beginfase bestond het te recyclen materiaal voornamelijk uit oud papier en textiel dat werd gesorteerd en opgeslagen. Met de aankoop van een balenpers kreeg het bedrijf de mogelijkheid om zelf de ingezamelde materialen aan te bieden aan papierfabrieken en textielverwerkers. In de tachtiger jaren werd voorzichtig begonnen met de inzameling van kunststofafval. Dit bleek succesvol waarna begin jaren negentig de volgende generatie het bedrijf overnam en deze activiteit verder ontwikkelde. De komst van kunststofproducten en het toenemende milieubesef zorgden voor een snelle groei van De Paauw Recycling. Verwerking en hergebruik van (grond)stoffen en producten werden steeds belangrijker. De Paauw Recycling speelde op deze ontwikkeling in door de inzameling, op- en overslag en sortering van kunststofafval op te zetten. De in de loop der jaren opgebouwde know-how op het gebied van verwerking van kunststofafval tot waardevol gerecycled materiaal zorgt nog altijd voor een sterke groei van het bedrijf. Na verwerking vinden de materialen hun weg naar verschillende eindverwerkers over de hele wereld

Related Articles

Dealer FL recruitment

Hyundai Heavy Industries Europe is looking for new dealers in France Germany and Austria

25/10/2016 2:00:00

Hyundai Heavy Industries Europe is looking for dealers across Europe to meet their growth ambition of becoming a top-ten player in Europe. 

Read more

Customer story image

Euro 2012 selects Hyundai forklifts

22/01/2013 16:10:01

Our success in Poland is the result of our excellent cooperation with Hyundai Heavy Industries Europe

Read more

Dealer Recruitment

Hyundai Heavy Industries Europe is looking for new dealers in France Germany and Italy

25/10/2016 2:00:00

Hyundai Heavy Industries Europe is looking for dealers across Europe to meet their growth ambition of becoming a top-three in Europe.

Read more

Hyundai Samoter 2017

Hyundai at Samoter 2017

11/01/2017 1:00:00

Hyundai will present a range of construction equipment and forklifts including two world premieres; the R30Z-9AK mini-excavator and the new HL975 wheel loader.

Read more

Subscribe to news

Enter your information or subscribe with Facebook and receive news, product updates and offers directly in your inbox.


*

*

*

I would like to receive updates about: